top of page
Zoeken

Groei in de Italiaanse woningmarkt voor 2022-2023


Het nieuwe record van investeringen in wonen is geregistreerd in 2022 en de aanwezigheid van een gediversifieerd panorama van operaties weerspiegelt de ontwikkeling en rijping van de Italiaanse institutionele woningmarkt. In 2022 bedroegen de investeringen meer dan 820 miljoen euro, een stijging met 13 procent per jaar, zij het met een vertraging in de tweede helft van het jaar in verband met de onzekerheid over de macro-economische situatie.


Kleinere woningen worden aantrekkelijker

De stijging van de uitvoeringskosten van projecten leidt investeerders naar kleinere projecten. Door de aandacht voor de financiële duurzaamheid van de projecten wordt er geïnvesteerd in een grotere selectiviteit van de projecten, met name in de keuze voor toplocaties of goed verbonden locaties, maar ook kleine, die het rendement waarborgen.


Gedreven Huurvraag

De vraag naar huurwoningen wordt gedreven door de stijging van de rente, waardoor de kosten van hypotheken stijgen en de aankoop van een woning zwaarder wordt, waardoor huren de voorkeur verdient. De prognose is dan ook dat het toewijzen van projecten aan leasing winstgevender is, aangezien de toename van de vraag vermoedelijk zal leiden tot hogere huren, waardoor het rendement zal verbeteren.Groei van buitenlandse investeerders in de Italiaanse woonmarkt

De residentiële vastgoedmarkt blijft om goede redenen aantrekkelijk voor beleggers. De focus op de residentiële vastgoedsector in de marktvooruitzichten voor vastgoed in Italië voor 2023 blijft heel optimistisch volgens het CBRE (Commercial Real Estate Italy) aangezien veel Italianen hun erfenis (huis) op de markt plaatsen. Een groot aanbod doet logischerwijze de prijzen wat zakken. Op bovenstaande tabel zien we dat in 2022, 86% van de investeringen in de aankoop van reidentiele woningen, van buitenlanders kwam.


Bron: Idealista, 14/04/23, translation & analyse by ConsultED.

48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page