top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverevelinedejonckheer

The time to invest in Property is now !

Ik vroeg me onlangs af, terwijl ik met mijn cliënt overlegde per zoommeeting, waarom mensen zo vaak zijn wantrouwend als ze lage verkoopprijzen zien, voor eigendommen die duurder zouden moeten zijn.Het antwoord is simpel: de Italiaanse cultuur is erg familiegericht en ze houden ervan om eigendommen binnen het gezin te houden voor hun kinderen en/of kleinkinderen. Sinds de laatste 20 jaar zijn er echter steeds minder kinderen geboren (Italië heeft een van de laagste geboortecijfers van Europa!) wat betekent dat familiebezit door weinig mensen wordt geërfd.


Ik hoor je denken: Geweldig! Italianen worden rijk!


Dit is NIET WAAR, deze mensen zijn vaak niet in staat om in al hun eigendommen te investeren om ze in een goede staat te houden. Voeg daarbij de huidige economische situatie, en ze verkopen voor lage prijzen, in plaats van geld uit te geven aan het huis van oom Roberto die 7 jaar geleden is overleden. Triest verhaal, maar vaak waar...


Dit gezegd zijnde, gezien vanuit het oogpunt van de koper, is dit wel goed nieuws! En het kopen van onroerend goed in Italië wordt gemakkelijker dan 15 jaar geleden toen ik besloot naar Piemonte te verhuizen. Sociale netwerken worden alleen maar makkelijker om in contact te komen met makerlaars en je hoeft amper nog je zetel uit als je een huis wilt kopen.


Het enige dat niet beschikbaar was toen ik mijn "te restaureren" boerderij 15 jaar geleden kocht, was een betrouwbaar persoon, een "nuchter" individu die de 2 culturen door en door kent- ik was namelijk helemaal verliefd op het pand en wilde koste wat kost kopen - Een persoon die dacht aan mijn rechten, die mijn uitgaven hielp te berekenen beschermen.

Ik kocht het onroerend goed via een makelaarskantoor, ze hebben me wel geholpen en werd door het aankoopproces gesleept, maar het had zoveel gemakkelijker en minder pijnlijk kunnen zijn als ik deze betrouwbare adviseur had gehad!

Ook na de overname zou ik, als echte brave Belg, graag mijn budget voor de verbouwingen in het huis goedmaken, ik had niemand die me de kleine maar belangrijke dingen liet zien waar je op moet letten als je gaat verbouwen, een degelijke bugetberekening voor de overname zou goud waard zijn geweest!

Bij ConsultED streven we naar net die extra toegevoegde waarde: onze klanten gemoedsrust is ons doel en we overleggen proactief met hen onderweg, tijdens EN na de aankoop van het onroerend goed, zoals dat voor onszelf zou zijn.


Onze mentaliteit: tevreden klanten zijn onze beste reclame :)


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page